Om

Swingout. En riktigt bra swingout är snärtig, stolt, sexig, sirlig, seg, skojig och svängig samtidigt – lite som vår podcast, kan man säga. Att lyckas med den perfekta swingouten är som att uppnå Nirvana. Varje lindyhoppares mål. En morot. En hägring. Under tiden vi jagar efter den passar vi på att ha kul. Och ibland ses vi runt ett bord och pratar om vägen.

MATTIAS

Har haft en crush på James Stewart sedan tioårsåldern, älskar svartvita filmer där en rökande man i hatt tänker ”She was no ordinary dame, she knew luxury and now she knew murder”.

Specialitet: Överraskningsdans

JESSICA

Blyg, men ändå högljudd och kanske lite stöddig? Svär som en sjöbuse och skriver skir poesi. En gåta. Har alltid varit förtjust i knastriga Hollywood-produktioner och sprakig jazz. Sentimental. Vurmar för gammalt skräp och gamla tanter. Är fortfarande ibland rädd för dansgolvet, men jobbar på’t!

Specialitet: Asocialdans

THOMAS

En på ytan tillbakadragen man, som när du minst anar det kan braka igång ett göteborgsskämt eller två. Uppskattar gris. Klär i tangorabatt. The true gentleman: Snyter sig absolut inte i handen, varken före, under eller efter dansen. Däremot skiter han på sig efter stepp. Spelar gitarr. Gillar ljud.

Specialitet: “Tabby the Cat”

FREJA

Inte ett dugg jävla stöddig. Ser ut precis som en såndär änglalik men spjuveraktig stumfilmsdonna. Är dock bara en tvättäkta trasunge från söder. Ritar hela tiden. Överallt. Vad som helst. Allt från glada kroppsvätskor till byggnader i 3D. Har vissa betänkligheter kring parasiter. Sjunger.

Specialitet: Virrigt organiserad

ANNA

Drömmare och realist. Vill upptäcka så mycket av världen som möjligt men samtidigt fly från den. Samlar på gamla prylar och lagar kläder. Idkar verklighetsflykt medelst gamla filmer, dammsamlande arvegods och svartvita fotografier. Lever efter mottot att en vackrare värld är en bättre värld.

Specialitet: Köpa klänningar hon inte kan dansa i

JONATHAN

Oerhört förtjust i allt det det där som gör Lindy hop socialt, jazz svängigt och pod roligt! Behandlad med storbandsjazz sen barnsben. Trakterar även baktakt.

Specialitet: Delay