2014 – synkoperade höjdpunkter

bestof2014

Nu när vi trippelstegar oss in i det nya året 2015 vill jag ta chansen att lista det bästa som jag (för stunden) kan komma på från dansåret som gått.

Och du: hur ser din lista ut?

 • Frankie 100 (länk)
  Vi hade inga biljetter till det stora evenemanget, men packade oss iväg till en fantastisk liten lägenhet i Alphabet City (LES) som vi delade med lika fantastiska människor. Vi tog oss in på de evenemang vi var sugna på och uppskattade upplevelsen, men egentligen borde den här punkten heta ”New York”. Varken jag eller Jessica hade varit i staden tidigare men vi hade på känn att vi skulle tycka att det var riktigt halvskapligt. Man kan lätt säga att staden tog oss med storm och det har inte gått en dag utan att jag har längtat tillbaka. Läs mer om Frankie 100 här.
   
 • The Harlem Hot Shots
  Framträdandet på Frankie 100 kan mycket väl vara det bästa lindy hop-nummer som har framförts på en scen. Apollo Theatre ska vara jävligt tacksamma för att de fick husera denna framtida klassiker. Kolla på klippet minst hundra gånger, du kommer att se nya mirakel varje gång.

   
 • Ann Mony & Ryan Calloway – ILHC
  Först visste jag inte vad jag skulle tro om det här, det var så märkligt att jag nästan blev förbannad. Jag tittade på det igen och igen och försökte fatta varför jag tyckte så mycket om något som är så jävla konstigt och annorlunda. Till slut släppte mitt kontrollbehov och jag insåg att det här numret är så fyllt med humor, ironi, fantasi och finess att jag inte kan motstå det. Kaxigheten i att ställa upp i en tävling (Classic-grenen no less) med ett nummer totalt befriat från publik- och domar-frieri är underbar.

   
 • Herräng 2014 (länk)
  Goes without saying, Herräng är alltid underbart. I år var första gången som vare sig jag eller Jessica gick klasser, vi hängde som ungdomspersoner om dagarna och socialdansade hela nätterna. Det har aldrig hänt tidigare och var fantastiskt roligt.
   
 • Klubb Swingout (länk)
  Vi drog igång vår egen klubb på Chicago – Klubb Swingout. Vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera detta och vad klubben skulle innebära, vi visste bara att vi ville att den skulle spegla vår nyfikenhet och ovilja att upprepa oss. Lösningen blev att vi har ett nytt tema varje gång, och vi har än så länge avverkat Folkpark och Tivoli. Responsen har varit fantastisk och vi har slagit besöksrekord på löpande band. (Vi fortsätter klubbverksamheten även under våren 2015)
   
 • Mess Around – The Snowball (länk)
  En bubblare som jag vill ta med eftersom det är ett grymt framträdande av den här gruppen från Uppsala.
Om mattias 4 artiklar
Är barnsligt förtjust i film noir-rullar med mer eller mindre obegripliga twistar och vändningar. Drömmer om att någon gång känna att "ja, men det där var ju inte så jävla dåligt". Just nu: Alabama Shakes i öronen, Bilar i munnen.

Bli först med att kommentera

Kommentera