Frankie 100 – New York

Frankie100

Exakt hälften av Swingout packade väskorna, övade några engelska glosor och reste över atlanten för att närvara vid firandet av Frankie Mannings 100-årsdag.

Invigningen bjöd på en 1½ timmes show sammansatt av Chester Whitmore på det alldeles fantastiskt klassiska Apollo Theater i Harlem. Chester är ett energiknippe som ingen som satt sin fot på Herräng Dance Camp kan ha missat. Känd för att vara hopplös med tider, aldrig sova och vara en av de bästa nu levande dansarna i världen (han koreograferade till exempel Michael Jackson, bara en sån sak).

Nu agerade han alltså regissör och kapellmästare i invigningsshowen som innehöll spektakulära nummer med både sång och dans, men om man frågar mig kom det verkliga raketbränslet fram först när Harlem Hot Shots gjorde sitt första nummer.

I kläder specialfixade av världens bästa designer Bea Szenfeld intog de scenen till den fruktansvärt snabba låten ”Traffic Jam”. Eftersom det är omöjligt att beskriva i ord hur extremt mäktigt numret är kommer här en video istället:

Som sagt, det blir banne mig inte bättre än så här!

Programmet innehöll förstås även andra guldkorn, och då särskilt i form av swing-drottningarna Sugar Sullivan, Barbara Ann Billups, Norma Miller och såklart Dawn Hampton som visade att gammal verkligen är äldst.

Men Hot Shots alltså… vilka legendarer!

Mer om hela grejen kommer i ett välljudande avsnitt inom en snar framtid, om inte fler inlägg kommer att behandla andra aspekter av det hela!

  Program - uppslag   Program - baksida

#Frankie100 ← länk till alla bilder

Om mattias 4 artiklar
Är barnsligt förtjust i film noir-rullar med mer eller mindre obegripliga twistar och vändningar. Drömmer om att någon gång känna att "ja, men det där var ju inte så jävla dåligt". Just nu: Alabama Shakes i öronen, Bilar i munnen.

Bli först med att kommentera

Kommentera